Júl 172016
 

Hagyományainkhoz híven az idén is tiszteletünket adtuk Árpád és fiai hőstettének helyszínén.
Az idén egy autóval mentünk négyen. Dévénynél a (több)ezer éves határnál kezdtünk. Tavaly előtt határoztuk el, hogy Esztergom Vaskapu-nál lévő Magyarok Nagyasszonya szobor kicsinyített, felszentelt mását elhelyezzük itt egy megfelelő helyen.
A vár nyugati orma alatt szemben a Bécs felé forduló Dunával találtunk egy kis segítséggel alkalmas sziklaperemet.
Nagyasszonyunk felhelyezése egy kedvező sziklafalra jól sikerült. Imával, az Égiek és Ősök segítségét kérve hagytuk magára Égi Édesanyánkat. Megígértük, hogy minden évben legalább egyszer meglátogatjuk.
Kiadós, jól megérdemelt hátizsákos ebéd után vettük az utunkat a Duna túl partjára. Hainburgban a Barna hegyen, (források szerint Árpád innét irányította a győztes “Pozsonyi csatát” ) a gyönyörű panoráma, és napsütés közben élveztük a hely szentségét. A Pilisből ideszállított feliratos kövünk, jól viseli a strapát. Érzésem szerint erősödik kisugárzása.
Volt időnk imára, meditációra, elmélkedésre. Ezeknek felemelő erejét nem tudom szavakba önteni.
Délután háromra értünk Németóvár ( Bád Deutsch Altemburg ) Ősi temetőjébe. Bálint atya várt bennünket a kulccsal. Megtekintettük Szt.István által a csata emlékére épített templomot. A mellette álló Árpád kori körtemplomba következett a csendes megemlékezés, ének, ima, köszönet. Érezhettük az Ősök szellemének biztatását.
A körtemplom falán felfedezhettünk egy Ősi jelképet. Egy “Élet Virága” volt kőbe vésve. A templom belső freskói sajnos már felismerhetetlenek. A bejárat faragványai viszont Árpád kori művészetünk, és még korábbi kultúránk jeleit hordozza.
Ebben a parkban van egy Ősi emlékhely, egy kurgán, ami szintén a csata Magyar hőseinek állít emléket.
Itt is elidőztünk tiszteletünket és köszönetünket fejeztük ki.

Kellőképpen elszaladt az idő. A jól végzett hasznos tevékenység örömével feltöltve indultunk haza

Köszönöm kedves útitársaim segítségét. Jövőre Veletek ugyanitt találkozunk.


Sorry, the comment form is closed at this time.