aug 152018
 

Ezen a jeles napon gyönyörű és kellemes idővel örvendeztetett meg minket a természet és Nagyasszonyunk.Több éves hagyományunk, hogy ilyenkor felkeressük a számunkra kedves és hozzá kötődő helyeket.
Nem nagy létszámú de lelkes csapatunk, megerősítve Gabika két unokájával, először a Szentlélek fölött magasodó Boldogasszony tetőt látogatta meg. Visszatérve az Égett-hárshoz megnéztük a nemrég kitisztított és felélesztett Álmos-forrást. Szépen csörgedezik a vize, látni, hogy a madarak és nagyobb állatok is oltják itt szomjukat. Ezután következett a Ráró-hegy közelében lévő “Erdei Boldogasszony” felkeresése. Sajnos a szobrot és a környezetét megviselte az idő vasfoga, ezért Kálmán hazahozta Nagyasszonyunkat. Reméljük felújítva hamarosan visszatérhet erdei magányába. Itt költöttük el ebédünket. Visszaúton a Pálos romoknál kis pihenőt tartottunk. Énekünket megköszönte az ott pihenő hölgy és sárgadinnyével kínált meg minket, ami igen jól esett a kánikulai melegben.
Utunk végső állomása a Vaskapunál lévő Magyarok Nagyasszonya szobor volt. Természetesen mindenhol elénekeltük ősi Himnuszunkat, kérve segítségét és óvó keze oltalmát, áldását. Itt egy virágcsokorral érkező házaspár csatlakozott hozzánk. Jó érzés látni, hogy sokan látogatják ezt a kis emlékhelyet.


Sorry, the comment form is closed at this time.