aug 012020
 

Lázasan készültem életem első házavatójára. Főleg azért, mert a ház elkészüléséhez hozzájárulhattam két kezemmel, lelkemmel, szellememmel.
Ez a házavatóra kiszemelt nap, amit a vírus miatt más időpontba kellett tenni, nagyon jónak ígérkezett.
Kálmánhoz és párjához Julikához, egy maroknyi érdeklődő, Kálmánékkal együtt örülni tudó Turistatárs érkezett gyalog, biciklivel, busszal, kocsival.
Fogadásunk a kert legcsodásabb helyén történt, a különleges RÓZSA LUGASban, ahol a Nagyboldogasszony energiák áradtak felénk.
A bevezető köszöntés és az első áldomások után felkerekedtünk, hogy a pincétől a padlásig megismerhessük a házat. Menet közben sok magyar vonatkozású házépítéssel kapcsolatos információt osztott meg Kálmán a jelenlévőkkel. E közben kedvet kaptam a házépítéshez, otthon teremtéshez többed magammal. Bízom benne, hogy a nálam fiatalabb generáció meg is valósítja az álmait. Kálmán támogatására bizonyosan számíthatnak. (Megsúgta Kálmán, hogy a héten Győrből vár egy középiskolai osztályt, akiket érdekel az Ő élettere.)
A nézelődéssel, kérdezésekkel, bor kostolgatásokkal(lásd. a pincék képeket) nagyon elszaladt az idő. A jó hangulat megteremtéséhez a közös éneklés is hozzájárult, amit szívből jövő ritmusokkal Anti Túratársunk kísért a gitárján.
Mikor már a finom ilyen-olyan zsíros kenyérrel hozzá hagymával, kókusz-golyókkal, jófajta nyári almával elteltünk és a nap is lemenőbe volt, akkor a DOMB-on egy közös énekléssel zártuk a jól sikerült házavatót.
Köszönjük Kálmán a meghívást. Gyönyörű napfényes délutánt töltöttünk Nálatok együtt.
Kívánjuk, hogy hosszan élvezhessétek, egészségben a megalkotott műveteket, valamint a tudásotokat és a magyarság szeretetet tovább tudjátok adni.

Áldás kísérje utatok!

Készítette: Vince Gabriella

Sorry, the comment form is closed at this time.