okt 142018
 

Az “Idősebb Hölgyek Nyara” nem hazudtolta meg magát. A legideálisabb volt csipkeszedésre és most rengeteg galagonyát is találtunk.
Reggel induláskor még egy kicsit friss volt a levegő, de mire a Cigány-kút fölé értünk, a mezőn már kellemesen melegített a nap. Szétszéledtünk csipkét szedni. A bozótosban még finom almát is találtunk. Hát igen, gyermekkoromban itt még művelt szőlők-gyümölcsösök voltak. A Sipoló-hegy környékén folytattuk a gyűjtögetést, majd páran lementünk a Holop-kúthoz. Ráférne egy kis felújítás. Szerintem ez Esztergom környékének legfinomabb vize. A frissítő után jött a “szuszogós” szakasz, de azért délre felértünk a Vaskapuhoz.
Itt a Napút Alapítvány és Zsóka várt bennünket, sütni való szalonnával, pizzával, jó szóval. Köszönjük a vendéglátást! Nagy volt a nyüzsgés, mivel az Otthon Segítünk Alapítvány is változatos foglalkozásokkal várta a családokat.
Hazafelé többféle útvonalon és időben indultunk, mindenki a lakóhelye és szabadideje szerint. Az utóvéd a Csurgó-kút- Orbán kápolna felé vette az irányt.

csipkeszedes-2018-01


Sorry, the comment form is closed at this time.