jan 202018
 

Immáron tizedszer tettük megemlékezést és zarándoklatot Boldog Özséb tiszteletére. Január 19-én este kötetlen beszélgetésen, misén vettünk részt P. Antal atya Pálos szerzetessel. Ezután megkoszorúztuk Boldog Özséb szobrát a bazilika feljárójánál. Örömmel tapasztaltuk, hogy felújításon esett át, és gondos kezek bebugyolálták a téli időszakra.
A bátrak másnap reggel 06.15-kor nekivágtak a hagyományos zarándoklatnak. Időnk kiváló volt az enyhe fagy megkímélt bennünket a sártól. Pilisszentléleken tízóraiztunk, a Két-Bükkfa nyeregnél ebédeltünk. Itt már valódi tél volt valódi hóval.
Zsuzsi hozta a szokásos finom forralt bort, Gábor felszervírozta a forró csokoládét. Indultunk a tetőre. Útközben csodálatos téli táj, porhó kényeztetett bennünket. A nap is kisütött, mire Boldog Özséb kilátót köszöntöttük. Felhők fölül csodáltuk a körpanorámát. Énekeltünk még Özséb tiszteletére, majd indultunk Pilisszántó felé a szerpentinen. Rendkívül változatos látványokban gyönyörködtünk. Szántón a busz indulásig nem töltöttük haszontalanul az időt, amint a kép is tanúsítja. Eleresztettük magunkat egy pofa sör erejéig. Jó végszó volt, de megtoldottuk egy jövőre veletek ugyanígy felkiáltással.


Kassai Kálmán

Sorry, the comment form is closed at this time.