ápr 262017
 

Folytatva a szép hagyományt, idén is megtartottuk a Vaskapu menedékház alapkőletételére emlékező ünnepségünket. Egyesületünk tagjain kívül megtiszteltek jelenlétükkel a Pestkörnyéki Kárpát Egyesület tagjai is. Ők 2008 óta ilyenkor tartják a hagyományos Bazilika-Burda teljesítménytúrát.
A megemlékezés 11 órakor Kassai Kálmán elnök megnyitójával kezdődött. Ezután Haraszti Zsuzsanna felolvasta a korabeli Esztergom és Vidéke c. lapban megjelent, az alapkőletételre hívó cikket, melyet Kecskeméthy János jegyzett. Borz László a Turisták Lapjában Fényes Henrik által írt beszámolót olvasta fel. Meglepő számú: 300 fős turistacsapat részvételével, kellemes uzsonnázással és a dalárda közreműködésével töltötték a délutánt.
Ünnepségünkön ezután Cucor Éva által furulyával kísért dal következett, majd Berda József, Goethe, Reviczky Gyula által írt versek, melyek mind a tavaszt, az erdőt köszöntötték. Az emléktábla koszorúzását követően megfogadtuk: Jövőre, Veletek, Ugyanitt !!!
Végezetül a szívünknek oly kedves Magyarok Nagyasszonya szobrunkat látogattuk meg, melyet gondos kezek letisztítottak, felújítottak.( Köszönjük!) Körülfonva a szobrot régi Himnuszunk a Boldog Asszony Anyánk eléneklésével fejeztük be az ünnepséget.
A változóan felhős-napos időben kölcsönös kínálgatás, beszélgetés következett. Úgy éreztük: “Uram jó nekünk itt lenni”!


Sorry, the comment form is closed at this time.